Tr/Modifying Source GameUI
Source Motoru oyun arayüzünü SteamApps\SourceMods\YourMod\Resource\SourceScheme.res dosyasındaki değerleri
Metin Editörü ile kolayca düzenleyebilirsiniz. Eğer kendi Half-Life 2 modunuzu geliştirmeye başlamadıysanız, SourceScheme.res dosyasını, steamapps dizinindeki source engine.gcf
dosyasından GCFScape benzeri araçla çıkarmanız gerekir. Dosya, GCF dosyası içinde, root\hl2\resource\SourceScheme.res yolundadır. Bu dosyayı oyunun yada mod dizininizde resource dizinine çıkarmanız gerekmektedir.
Aşağıda SourceScheme.res dosyasının içinde arayüz elemanları yapılandırmasından bir bölümü vardır.
notepad benzeri Metin Editörü ile düzenleyebilirsiniz.
Frame.TitleTextInsetX 16 Frame.ClientInsetX 8 Frame.ClientInsetY 6 Frame.BgColor "160 160 160 128" Frame.OutOfFocusBgColor "160 160 160 32" Frame.FocusTransitionEffectTime "0.3" // time for a window to fade on focus Frame.TransitionEffectTime "0.08" // time for a window to fade on open/close Frame.AutoSnapRange "0"
Örnek olarak Frame.BgColor değerini 160 160 255 128 olarak değiştirebilirsiniz. Renkler 'RGBA' (Kırmızı-Yeşil-Mavi-Alfa(Transparanlık)) olarak tanımlanır. Bu şekilde değiştirilip kaydedildiğinde, grafiksel arayüz mavi renge sahip pencerelere sahip olacaktır.