Create a Mod/Source/hu

From Valve Developer Community
Jump to: navigation, search
Info content.png
This page has not been fully translated.

You can help by finishing the translation.

Kérjük, győződjön meg arról is, hogy a cikk igyekszik megfelelni az alternatív nyelvi útmutatónak.

A "Create a Mod" gomb elérhető a Source SDK szoftverből, ami elérhető a Steamen keresztül minden Half-Life 2 játékonak, vagy egyéb Source játékosnak. Ez a gomb at csinálja, amit leírta, engedélyezi, hogy módot készíts Half Life 2-höz vagy egyéb Source motoros játékhoz. Ez csak egy átmeneti alkalmazás, a valódi munka csak ezután jön. Ez a gomb generál egy alap munkakörnyezetet, hogy dolgozz vele, engedélyezi, hogy használd a Half-Life 2 modelljeit, kódját, és a világát, hogy a sajátodat elkészítsd.

A telepítés lépései

Mielött követed a telepítő lépéseit, ki kell választanod melyik Source motorral szeretnél foglalkozni. Az első drop-down menüből meg tudod ezt csinálni. Válassz az Episode 1 és az Orange Box közül. Ajánluk az Orange Boxot, mert visszafelé még mindig kompatibilis a legtöbb objektummal az Episode 1-ből.

Első lépés: A választás

A Source SDK ablak /angolul/

Miután kétszer rákattintottál a Create a Mod gombra a Source SDK alkalmazásból, adni fog négy választási lehetőséget. meg tudod változtatni a Half-Life 2 Single Player-t, Half-Life 2 Multiplayer-t, Start a mod from scratch vagy utilize the Source Code only. A képernyő a következőképpen néz ki.

Createamod1.jpg

A következő lépések a választásodtól föggően változnak. Ha azt választod, hogy Modify Half-Life 2 Single Player, Modify Half-Life 2 Multiplayer vagy Start a mod from scratch (advanced users only), menj a második lépésre. ha azt választod, hogy Source code only (advanced users only), menj a négyes lépésre.

Második lépés: Könyvtár és módnév

Ezen a képernyőn választhatjuk ki, hogy hova szeretnénk telepíteni a módunkat, illetve, hogy mi legyen a neve. Az első dobozzal kiválaszthatod, hogy hova kerüljenek a módod projectfájljai. Ez igazából bármi lehet, kezdésképpen írd be például, hogy "C:\mymod-source". A Mod name-hez írd be, hogy "My Mod". kattints a Next-re, amikor kész vagy.

Createamod2-2.jpg

A Source SDK most bemáolja a szükséges Half-Life 2 pályákat, hangokat, kódokat, egyéb dolgokat. Ez néhány percig is eltarthat, szóval légy türelmes.

Createamod3.jpg

Createamod3-3.jpg

Egyszer, amikor befejeződött, ad információkat, majd ha elolvastad, kattints a Next gobmra. Tedd meg most.

Harmadik lépés: elkészültél

Fejezd be a telepítést a Open readme file megnyomásával, majd kattints a finish gombra. A fájlaid már készen állnak, hogy átalakítsd, szóval: get modding!

Createamod4.jpg

Negyedik lépés: Source code only

This installation is different from the previous three only in the fact that there is a difference between editing the Source code for an end result of a modification and editing the Source code simply for self-experience and exploration purposes. Source code only (advanced users only) will not give you the tools needed to compile the code into modification format and this is useful for people making server-modifications for Counter-Strike who wish to have it run alongside another mod, rather than a new mod all together.

At the first screen you will be prompted to enter the directory you would like to install the source code. The location will contain all of the source code files for whatever use you intend for them. This name can be anything you like, but lets keep it simple and enter the title "C:\myproject-source". Notice that you are not prompted for a 'SourceMods' modification directory. This is the key difference between this installation and the other three choices.

Createamod3.jpg

The Source SDK will now copy the needed source code into your own development folder. This may take several minutes to complete so please be patient.

Createamod3-3.jpg

Once complete, you will be informed of it and be prompted to click 'Next'. Do so now. Return to Step 3 to continue.

Additional Resources

To continue on and use the newly installed files, you will find the following resources and pages very useful: