Difference between revisions of "User talk:Cubedude"

From Valve Developer Community
Jump to: navigation, search
 
Line 11: Line 11:
 
:Also texture file extensions in .smd don't matter. Whether it was either "mytexture.bmp" "mytexture.jpg" or "mytexture.tga" that will be OK. (the produced .mdl will look at "materials/<$cdmaterials>/mytexture.vmt") For purple checkerboard texture, see [[Troubleshooting Modeling]]. --[[User:N-neko|n-neko]] 01:26, 1 Dec 2006 (PST)
 
:Also texture file extensions in .smd don't matter. Whether it was either "mytexture.bmp" "mytexture.jpg" or "mytexture.tga" that will be OK. (the produced .mdl will look at "materials/<$cdmaterials>/mytexture.vmt") For purple checkerboard texture, see [[Troubleshooting Modeling]]. --[[User:N-neko|n-neko]] 01:26, 1 Dec 2006 (PST)
 
==Updated question==
 
==Updated question==
Updated my question at the [Help desk]. [[User:MKM92|MKM92]] 13:56, 5 Jan 2007 (PST)
+
Updated my question at the [[Help desk]]. [[User:MKM92|MKM92]] 13:56, 5 Jan 2007 (PST)

Latest revision as of 14:02, 5 January 2007

Hey, I just wanted to let you know that I figured out the problem. I downloaded the GuiStudioMdl utility for kicks, but surprisingly it worked, so I looked at the commandline it generated to call studiomdl.exe and it looked like this:

studiomdl.exe -game "c:\program files\valve\steam\steamapps\SourceMods\DeepBlue" "C:\Program Files\Valve\Steam\SteamApps\megafont\sourcesdk_content\DeepBlue\modelsrc\PalmTree.qc"

However, at first I had the purple checkerboard texture on my model. Then I had to decompile the original textures so the source files were available to the model compiler and it works now. So the problem was that I didn't include the -game command line argument to tell studiomdl.exe which game I was compiling the model for. I didn't do that because the tutorial on this site about compiling models didn't even show that command line argument in the example. I also had to edit my .smd file a little bit too because in there the texture filenames had the wrong file extension too.

If there is no -game option present, StudioMdl will compile the model into CurrentGame directory(which is set by SDK launcher/Vconfig). I don't think this is a source of the problem you had.
Also texture file extensions in .smd don't matter. Whether it was either "mytexture.bmp" "mytexture.jpg" or "mytexture.tga" that will be OK. (the produced .mdl will look at "materials/<$cdmaterials>/mytexture.vmt") For purple checkerboard texture, see Troubleshooting Modeling. --n-neko 01:26, 1 Dec 2006 (PST)

Updated question

Updated my question at the Help desk. MKM92 13:56, 5 Jan 2007 (PST)