Talk:Installing and Debugging the Source Code

From Valve Developer Community
Revision as of 19:29, 15 October 2005 by Ts2do (talk | contribs) (Debugging with multiple GFC's?)

Jump to: navigation, search

I am currently trying to find a way to build the SDK from the free Microsoft Visual C++ 2003 toolkit. Any help/contributions from you or Valve would be most appreciated. [Big Ev]

You should stop while you're ahead. Look for Microsoft Visual Studio .NET 2003 on eBay ;-) --wisemx 09:34, 13 Aug 2005 (PDT)
Not a bad idea Mark, I'll check out eBay. Also great HL2 tutorials page in your profile.[Big Ev]
Check out this. it should come with the full standard edition too -ts2do

I just installed the SDK for the first time, and tried to compile a new project just to make sure that everything worked. Of course, it didn't. :) client.dll compiled fine, but there were three link errors in the project for server.dll:

hl2mp_client.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "void __cdecl Bot_RunAll(void)" (?Bot_RunAll@@YAXXZ) referenced in function "void __cdecl GameStartFrame(void)" (?GameStartFrame@@YAXXZ)

hl2mp_gamerules.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "class CBasePlayer * __cdecl BotPutInServer(bool,int)" (?BotPutInServer@@YAPAVCBasePlayer@@_NH@Z) referenced in function "void __cdecl Bot_f(void)" (?Bot_f@@YAXXZ)

Debug_hl2mp/server.dll : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals

The third error is pretty easy to understand. I was able to find the two function definitions for the first two errors, and noticed that the offending code for both was inside #ifdef DEBUG statements. Is the SDK not supposed to compile in debug mode, and only in release? Or is there something else that I missed? --ATimson 16:40, 17 Sep 2005 (PDT)

Yes, having a decent grasp of C++ and your compiler.

filesystem_steam.dll causing crash

I had a problem starting a debug session when I went through this tutorial. I got an Unresolved Exception in filesystem_steam.dll. After some time, I figured out that you need to add "" to the path that follows the -game command argument, if the path contains spaces. In my case i had to set my command argument to -dev -sw -game "C:\Games\Valve\Steam\SteamApps\SourceMods\My Mod"

Hope this can help someone...

Debugging with multiple GCF's?

I find that I'm unable to debug unless I comment out all of my MountSteamContent's. It produces an error like Appid is 320 something something.

Once commented out it works fine but with obvious missing content.