Difference between revisions of "SteamPipe:nl"

From Valve Developer Community
Jump to: navigation, search
(Made page, not finished yet)
 
(Wijzigingen: Finished translation)
Line 28: Line 28:
 
* Data bestanden worden niet langer in [[GCF]]s geplaatst maar gaan direct in het bestandssysteem
 
* Data bestanden worden niet langer in [[GCF]]s geplaatst maar gaan direct in het bestandssysteem
 
** Om vertragingen bij het lezen van veel kleine bestanden te voorkomen (wat is waarvoor GCFs werden gebruikt), slaan [[Source]] games die via SteamPipe werken de kleine bestanden op in [[VPK]] archieven.
 
** Om vertragingen bij het lezen van veel kleine bestanden te voorkomen (wat is waarvoor GCFs werden gebruikt), slaan [[Source]] games die via SteamPipe werken de kleine bestanden op in [[VPK]] archieven.
* Data generated before/during gameplay is no longer stored in user-specific subdirectories of ''SteamApps''; instead, the ''common'' subfolder is used.
+
* Data die voor of tijdens de gameplay wordt aangemaakt wordt niet langer opgeslagen in een gebruiker specifieke map onder ''SteamApps'' maar wordt in plaats daarvan in de ''common'' submap geplaatst.
* Dedicated servers are no longer updated using [[HLDSUpdateTool]] (known as <tt>steam</tt> on Linux) but using [[SteamCMD]] (a stripped-down version of the full Steam client).
+
* Dedicated servers worden niet langer geupdate via [[HLDSUpdateTool]] (of <tt>steam</tt> op Linux) maar gebruikt de [[SteamCMD:nl|SteamCMD]] (een versimpelde versie van de Steam desktop client).

Revision as of 06:52, 21 May 2013

English Polski

SteamPipe is Steam's nieuwe content verspreidings systeem. Het veranderd de manier waarop games (inclusief dedicated servers) worden gedownload, ge¨pdate en opgeslagen. Meer informatie kan worden gevonden op de Steam Support pagina.

Voordelen

Speler

De voordelen voor spelers zijn:

  • Snellere en soepelere game downloads
  • Games en levels laden sneller
  • Makkelijke verspreiding, installatie en beheer van mods
  • Soepelere dedicated server verspreiding en update procedures

Server administratoren

In plaats van het gebruik van een eigen overdrachtsprotocol maakt SteamPipe gebruik van het HTTP protocol. Op deze manier kunnen datacenters die meerdere servers hebben, met behulp van een caching HTTP proxy een keer een kopie van een server downloaden en deze vervolgens heel snel binnen het netwerk verspreiden.

Game ontwikkelaars

Game ontwikkelaars die SteamPipe gebruiken, kunnen zelf updates versturen. Het vorige systeem vereiste een tussenactie van Valve voordat een update werd verstuurd.

Wijzigingen

  • Downloads worden gedaan via HTTP en niet via een eigen protocol
  • Data bestanden worden niet langer in GCFs geplaatst maar gaan direct in het bestandssysteem
    • Om vertragingen bij het lezen van veel kleine bestanden te voorkomen (wat is waarvoor GCFs werden gebruikt), slaan Source games die via SteamPipe werken de kleine bestanden op in VPK archieven.
  • Data die voor of tijdens de gameplay wordt aangemaakt wordt niet langer opgeslagen in een gebruiker specifieke map onder SteamApps maar wordt in plaats daarvan in de common submap geplaatst.
  • Dedicated servers worden niet langer geupdate via HLDSUpdateTool (of steam op Linux) maar gebruikt de SteamCMD (een versimpelde versie van de Steam desktop client).