Difference between revisions of "Static Props show up black"

From Valve Developer Community
Jump to: navigation, search
(Pictures would be nice, but I don't have upload perms.)
 
m (Swapped italics for code tags.)
Line 1: Line 1:
 
After the Operation Wildfire update, many people have run into issues with static props not receiving lighting.
 
After the Operation Wildfire update, many people have run into issues with static props not receiving lighting.
  
To solve this issue, go to the expert compile window, and select the $light_exe command. Then, in the 'Parameters' textbox, prepend ''-StaticPropLighting''.
+
To solve this issue, go to the expert compile window, and select the $light_exe command. Then, in the 'Parameters' textbox, prepend <code>-StaticPropLighting</code>.
For the default compilation settings, your parameters should be ''-StaticPropLighting -game $gamedir $path\$file''.
+
For the default compilation settings, your parameters should be <code>-StaticPropLighting -game $gamedir $path\$file</code>.
  
 
This will fix your static props, and allow them to receive lighting correctly again.
 
This will fix your static props, and allow them to receive lighting correctly again.

Revision as of 00:02, 20 February 2016

After the Operation Wildfire update, many people have run into issues with static props not receiving lighting.

To solve this issue, go to the expert compile window, and select the $light_exe command. Then, in the 'Parameters' textbox, prepend -StaticPropLighting. For the default compilation settings, your parameters should be -StaticPropLighting -game $gamedir $path\$file.

This will fix your static props, and allow them to receive lighting correctly again.