Difference between revisions of "Source Engine Beta Fixed Bugs"

From Valve Developer Community
Jump to: navigation, search
 
(18 intermediate revisions by 9 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
[[Category:Steam]][[Category:Feedback]]
 
[[Category:Steam]][[Category:Feedback]]
{| style="width:100%;vertical-align:middle;background:transparent;"
+
{{Source Engine Beta}}
| <div style="text-align:left;height:240px;overflow:auto;">__TOC__</div>
+
 
|align="right"| <div align="left" style="width:100%;">{{Source Engine Beta}}</div>
 
|}
 
 
== Awaiting verification ==
 
== Awaiting verification ==
 
This section contains bugs that the developer thinks have been fixed in an update, but need verification from the submitters. If the bug isn't fixed, please elaborate on the steps required to reproduce, because it's most likely that the developer has only found one case, or have fixed a separate but similar bug.
 
This section contains bugs that the developer thinks have been fixed in an update, but need verification from the submitters. If the bug isn't fixed, please elaborate on the steps required to reproduce, because it's most likely that the developer has only found one case, or have fixed a separate but similar bug.
Line 10: Line 8:
  
 
===Engine===
 
===Engine===
 
====Speaker Test====
 
*'''Expected''': Using the "Test Speakers" button should load up the sound test map.
 
*'''Observed''': Loading the Test Speakers map causes a crash identical to that of the Video Stress Test crash. --[[User:Steamfraiser|Steamfraiser]] 13:10, 15 May 2006 (PDT)
 
 
====Misplaced Server Details buttons (ingame)====
 
*'''Expected''': The server info and buttons are propertly displayed ([[:Image:Infonobug.jpg|See picture]]- Taken without the beta command)
 
*'''Observed''': The server info text and certain buttons are messed up ([[:Image:Infobug.jpg|See picture]] - Taken with beta command)
 
*'''Steps to Reproduce''': Enter and Source based game (This was tested on HL2DM and CS:S), Open the server browser, pick any server and click on '''View server info'''.
 
*[[User:RP|RP]] 04:16, 12 May 2006 (PDT)
 
:This is a problem in HLDMS too, regardless of whether the beta in in use. --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 06:27, 12 May 2006 (PDT)
 
::Maybe HLDMS is already using parts of the new version?--[[User:RP|RP]] 06:47, 12 May 2006 (PDT)
 
:::That's a very good point. Look inside the GCF and you'll find duplicates of all the engine binaries. --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 08:55, 12 May 2006 (PDT)
 
  
 
====No Cursors ingame====
 
====No Cursors ingame====
Line 33: Line 18:
 
:::Right again... --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 06:53, 13 May 2006 (PDT)
 
:::Right again... --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 06:53, 13 May 2006 (PDT)
 
::::And that reminds me: this is also a problem with HLDMS, which as we know from above uses the beta engine or something close to it. Hitting Alt+F4 is one way around the issue, for now. --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 06:55, 13 May 2006 (PDT)
 
::::And that reminds me: this is also a problem with HLDMS, which as we know from above uses the beta engine or something close to it. Hitting Alt+F4 is one way around the issue, for now. --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 06:55, 13 May 2006 (PDT)
 +
 +
===sv_accelerate 10===
 +
*'''Expected''': servers used 'sv_accelerate 5' before the update.
 +
*'''Observed''': after the update, servers run on 'sv_accelerate 10'
 +
*'''Steps to reproduce''': join any server with the version of the game before the update
 +
Now check 'rcon sv_accelerate', it will be at 5. update the server, and check again. 'rcon sv_accelerate' will now show 10.
 +
*'''Note''': I am not sure if this is intentional or a bug.
 +
 
 +
[[User:Winn|Winn]] 07:13, 25 May 2006 (PDT)
 +
:sv_accelerate was always default 10! BUT before the update skill1.cfg was executed (now cvar skill is default 2 and skill2.cfg is executed)[[User:SIzzLeopard|SIzzLeopard]]
 +
 +
== Verified as fixed ==
 +
 +
These issues have been verified as fixed.
 +
 +
===Engine===
 +
 +
====Misplaced Server Details buttons (ingame)====
 +
*'''Expected''': The server info and buttons are propertly displayed ([[:Image:Infonobug.jpg|See picture]]- Taken without the beta command)
 +
*'''Observed''': The server info text and certain buttons are messed up ([[:Image:Infobug.jpg|See picture]] - Taken with beta command)
 +
*'''Steps to Reproduce''': Enter and Source based game (This was tested on HL2DM and CS:S), Open the server browser, pick any server and click on '''View server info'''.
 +
*[[User:RP|RP]] 04:16, 12 May 2006 (PDT)
 +
:"'''After update''': ''Verified Fixed'' by [[user:TomEdwards|TomEdwards]]
 +
::This is still an issue in [[HLDMS]]. See [[Half-Life Deathmatch: Source Bugs#Server_Information_Window|Half-Life Deathmatch: Source Bugs]]. &mdash;[[User:Matveims|Matveims]] 00:56, 27 May 2006 (PDT)
 +
:::HLDMS uses an outdated version of the engine. It'll be fixed when it starts sharing with the other games. --[[user:TomEdwards|TomEdwards]] 01:25, 27 May 2006 (PDT)
  
 
===[[Image:Css.gif]] Counter-Strike: Source===
 
===[[Image:Css.gif]] Counter-Strike: Source===
====White walls in Aztec====
+
 
*'''Expected''': The walls in Aztec to be properly textured as they have been.
+
====Speaker Test====
*'''Observed''': The walls have turned a very bright white. ([[:Image:White Wall Aztec.jpg|See Picture]])
+
*'''Expected''': Using the "Test Speakers" button should load up the sound test map.
*'''Steps to reproduce''': Load Aztec using the BETA command.  Happened in an online server and in a listen server even after a restart of CS: Source.  Verifying the game cache for CS: Source did not work.  Other maps (Dust, Italy, Havana) have appeared fine. The walls reverted back to normal after I removed the command and restarted Steam.
+
*'''Observed''': Loading the Test Speakers map causes a crash identical to that of the Video Stress Test crash. --[[User:Steamfraiser|Steamfraiser]] 13:10, 15 May 2006 (PDT)
*'''Technical info''': Windows XP (SP2), DirectX 9.0c (4.09.0000.0904), 1GB PC2700 RAM, GeForce 6800GT (AGP, 84.56 drivers), AMD Athlon 2500+ XP (Clocked at 1.83GHz [Stock]), SoundBlaster X-Fi ExtremeMusic soundcard.
+
:'''It is indeed fixed''' --[[User:Steamfraiser|Steamfraiser]] 07:19, 26 May 2006 (PDT)
*'''In-game settings''': Model/Texture/Shadow/Shader - All HIGH, Water Detail - Reflect All, Color Correction - Disabled,  AA - 4X, AF - 8X, VSync - Disabled, HDR - Full, Hardware DirectX v9.0+
 
*[[User:Zips|Zips]] 18:32, 11 May 2006 (PDT)
 
:* I can confirm this as well for aztec... Windows XP SP2, DX9.0c, 1GB RAM @ 500mhz, GeForce 6800 GTO (PCIe 256mb, latest drivers), Pentium 4 3.2ghz w/ HT, Soundblaster Audigy Gamer. All ingame settings are set to high. AA is none and Color Correction is disabled. --[[User:Briguy992|Briguy992]] 15:16, 14 May 2006 (PDT)
 
:* Confirmed as well. . . Windows XP SP2, DX9.0c, 1GB Ram @ 500mhz, ATI Radeon x800 PRO (AGP 8x 256mb w/ omega drivers), AMD Athalon64 3500+ @ 2.31ghz, Realtek AC'97 Audio, all settings set to highest possible values, Color correction on. --[[User:Steamfraiser|Steamfraiser]] 13:10, 15 May 2006 (PDT)
 
::> Ain't it possible to rename your steam-user-map to ''old'', start steam and start CS:S again? 'cause that's how I solved other problems with Steam (and beta), this will extract your files from the .gcf files again... Settings WILL remain as set by you --[[User:CrabbyData|CrabbyData]] 10:34, 22 May 2006 (PDT)
 
  
 
====Video Stress Test not working====
 
====Video Stress Test not working====
Line 51: Line 56:
 
*[[User:Mendasp|Mendasp]] 06:28, 13 May 2006 (PDT)
 
*[[User:Mendasp|Mendasp]] 06:28, 13 May 2006 (PDT)
 
:Confirmed it myself on CS:S (crashes right before the load ends)--[[User:RP|RP]] 07:26, 13 May 2006 (PDT)
 
:Confirmed it myself on CS:S (crashes right before the load ends)--[[User:RP|RP]] 07:26, 13 May 2006 (PDT)
 +
::'''VALVe fixed it''' --[[User:Steamfraiser|Steamfraiser]] 07:19, 26 May 2006 (PDT)
 +
:::*'''Valve did NOT fix this.'''--[[User:Bc-17|Bc-17]] 11:25AM, 7 Oct 2006 (PDT) Crashes on my fully updated system. Check my user page to compare system specs if you think it might be hardware-related (which I doubt).
  
== Verified as fixed ==
+
====White walls in Aztec====
 +
*'''Expected''': The walls in Aztec to be properly textured as they have been.
 +
*'''Observed''': The walls have turned a very bright white. ([[:Image:White Wall Aztec.jpg|See Picture]])
 +
*'''Steps to reproduce''': Load Aztec using the BETA command.  Happened in an online server and in a listen server even after a restart of CS: Source.  Verifying the game cache for CS: Source did not work.  Other maps (Dust, Italy, Havana) have appeared fine. The walls reverted back to normal after I removed the command and restarted Steam.
  
These issues have been verified as fixed.
+
'''After update''': ''Verified Fixed'' by [[User:Zips|Zips]]
  
 
== Verified as still broken ==
 
== Verified as still broken ==
  
 
These issues have been reported as fixed, but have been verified as still broken.
 
These issues have been reported as fixed, but have been verified as still broken.

Latest revision as of 22:38, 13 August 2014

Awaiting verification

This section contains bugs that the developer thinks have been fixed in an update, but need verification from the submitters. If the bug isn't fixed, please elaborate on the steps required to reproduce, because it's most likely that the developer has only found one case, or have fixed a separate but similar bug.

Please move fixed issues to the section below and add "After update: Verified Fixed by ~~~".

Engine

No Cursors ingame

  • Expected: (CS:S, DoD:S) Cursor available after a kick, to close the kick window and go back to the main menu. Cursor ingame to close the modt or to cancel a mapchange.
  • Observed: (CS:S, DoD:S) No Cursor, you have to use the enter button, after a kick you have to close the game by taskmanager.
  • Steps to reproduce: Join a game or get kicked
  • DeepBlue 16:55, 12 May 2006 (GMT)
I was kicked from a Garry's Mod server just now and had the cursor as normal. --TomEdwards 08:57, 12 May 2006 (PDT)
Gmod is based on HL2 code and not HL2DM code if i'm not mistaken--RP 06:12, 13 May 2006 (PDT)
Right again... --TomEdwards 06:53, 13 May 2006 (PDT)
And that reminds me: this is also a problem with HLDMS, which as we know from above uses the beta engine or something close to it. Hitting Alt+F4 is one way around the issue, for now. --TomEdwards 06:55, 13 May 2006 (PDT)

sv_accelerate 10

  • Expected: servers used 'sv_accelerate 5' before the update.
  • Observed: after the update, servers run on 'sv_accelerate 10'
  • Steps to reproduce: join any server with the version of the game before the update

Now check 'rcon sv_accelerate', it will be at 5. update the server, and check again. 'rcon sv_accelerate' will now show 10.

  • Note: I am not sure if this is intentional or a bug.

Winn 07:13, 25 May 2006 (PDT)

sv_accelerate was always default 10! BUT before the update skill1.cfg was executed (now cvar skill is default 2 and skill2.cfg is executed)SIzzLeopard

Verified as fixed

These issues have been verified as fixed.

Engine

Misplaced Server Details buttons (ingame)

  • Expected: The server info and buttons are propertly displayed (See picture- Taken without the beta command)
  • Observed: The server info text and certain buttons are messed up (See picture - Taken with beta command)
  • Steps to Reproduce: Enter and Source based game (This was tested on HL2DM and CS:S), Open the server browser, pick any server and click on View server info.
  • RP 04:16, 12 May 2006 (PDT)
"After update: Verified Fixed by TomEdwards
This is still an issue in HLDMS. See Half-Life Deathmatch: Source Bugs. —Matveims 00:56, 27 May 2006 (PDT)
HLDMS uses an outdated version of the engine. It'll be fixed when it starts sharing with the other games. --TomEdwards 01:25, 27 May 2006 (PDT)

Css.gif Counter-Strike: Source

Speaker Test

  • Expected: Using the "Test Speakers" button should load up the sound test map.
  • Observed: Loading the Test Speakers map causes a crash identical to that of the Video Stress Test crash. --Steamfraiser 13:10, 15 May 2006 (PDT)
It is indeed fixed --Steamfraiser 07:19, 26 May 2006 (PDT)

Video Stress Test not working

  • Observed: When loading the Video Stress Test it crashes to the desktop when it's almost done loading ("Initializing game data").
  • Steps to Reproduce: Try to run the VST.
  • Mendasp 06:28, 13 May 2006 (PDT)
Confirmed it myself on CS:S (crashes right before the load ends)--RP 07:26, 13 May 2006 (PDT)
VALVe fixed it --Steamfraiser 07:19, 26 May 2006 (PDT)
  • Valve did NOT fix this.--Bc-17 11:25AM, 7 Oct 2006 (PDT) Crashes on my fully updated system. Check my user page to compare system specs if you think it might be hardware-related (which I doubt).

White walls in Aztec

  • Expected: The walls in Aztec to be properly textured as they have been.
  • Observed: The walls have turned a very bright white. (See Picture)
  • Steps to reproduce: Load Aztec using the BETA command. Happened in an online server and in a listen server even after a restart of CS: Source. Verifying the game cache for CS: Source did not work. Other maps (Dust, Italy, Havana) have appeared fine. The walls reverted back to normal after I removed the command and restarted Steam.

After update: Verified Fixed by Zips

Verified as still broken

These issues have been reported as fixed, but have been verified as still broken.